Menu
Tisdag Onsdag Torsdag
weathersymbol windsymbol bathsymbol sunrise symbol sunset symbol weathersymbol weathersymbol
-1° 0mm 2 m/s NE 19.4° 08:21 15:40 1° 2mm 8° 5mm

Strömstad

Strömstad Strömstad

Strömstad är Sveriges västligaste stad och fick stadsrättigheter redan 1676. Med sitt läge vid havet, dess närhet till grannlandet Norge och med bra internationella kommunikationer inom ett par timmars avstånd är Strömstad en levande och ständigt växande stad. Huvudnäringen i dag är utan tvekan turismen, med särskild dominans av norska besökare. Men skärgården, närliggande utflyktsmål, människorna och shoppingmöjligheterna är några av attraktionerna som lockar allt fler turister från såväl Europa som övriga världen.

Strömstad är en utmärkt bas för att utforska närområdet. Ett av de besöksmål som Strömstadbor är lite extra stolta över är Kosterhavets Nationalpark. Parken invigdes av konungen själv år 2009 och är tillsammans med Kosteröarna, Alaska och Furholmen exempel på populära destinationer. Väljer du att stanna i Strömstad kan du ta del av restauranglivet, strosa längs småbåtshamnen, sola och bada på någon av stränderna eller kanske slå dig dig ner på ett kafé och bara vara.

 

Året om

Att många förknippar västkusten med sommar, sol och bad är inte så konstigt då det är under denna period de små fiskesamhällena traditionellt blomstrar och lever upp. Men Strömstad har så mycket mer att erbjuda, året om. Visst, aktiviteterna blir givetvis inte desamma, men det är ju en del av charmen. Förr i tiden var Strömstad en känd havskurort och denna traditionen har nu vaknat åter till liv. Kallbadhuset med bastu är ett häftigt sätt att uppleva skärgården vintertid. Både spa och badhus har även de havsutsikt!

 

Ute i naturen 

För dig som tycker om att vara ute i naturen har Strömstad en rad aktiviteter att erbjuda. Hummerfisket är en djup tradition bland våra fiskare och om du önskar tar de dig gärna med på en tur. Att promenera i skog och mark är ett perfekt sätt att koppla av och njuta. Ta på dig varma kläder, ta med en termos och gå på upptäcksfärd. Många av lederna har utsiktsplatser med tillhörande vindskydd och grillmöjligheter. Gillar du att paddla är tidig höst en underbar tid att ge sig ut bland kobbar och skär. Naturen är fantastisk, ta hand om och njut den väl!

 

Mer i denna kategori: Kosterhavet »
Högst upp
  • Lagunen Camping & Stugor
  • Skärbygdsvägen 40
  • 452 97 STRÖMSTAD
  •  
  • +46 (0)526 - 755000
  • info@lagunen.se
November   2017
M T O T F L S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30